maandag 4 maart 2024

Ons jongste lid is jarig en dat vieren we graag.

 Daar ons Rootskoor al in 1995 is opgericht en veel leden er helemaal aan verknocht zijn geraakt is het niet zo vreemd dat de gemiddelde leeftijd boven het landelijk gemiddelde uitsteekt. Dat doet niets af aan het plezier, de tomeloze energie ( ook van onze dirigent ) en onze vierstemmige zangkunsten.

Er is echter een uitzondering: Jolanda. Zij is met haar 16 jaar veruit het jongste lid en dat vieren wij graag. Zij zou in de pauze langskomen met een verrassing en wij zouden haar verwelkomen met het helaas van Russische oorsprong zijnde verjaardagslied voor de tsaar: Nojagaletha.

En zo geschiedde. Jolanda was aangenaam verrast. Wij ook ,want zij had een grote taart meegebracht, waarop wij te zien waren in concert-stand. Zomer 2023 hadden wij een "Maria-project" in de kerk " Het Steiger". Jolanda nam daar ook deel aan een expositie van Mariabeelden.

Maar eerst de taart:


Leuke bijkomstigheid was dat wij elkaar vervolgens - via de taart - opaten. Wat waren wij lekker !

Helaas was ondergetekende niet snel genoeg om het verjaardagslied te registreren. Gelukkig kwam onze dirigent met een feestelijk vervolgnummer "Syahamba". Vermoedelijk een lied waarmee de Zoeloes hun verjaardag vierden.

Tot over 4 jaar....eh.... 14 maart 2024 bedoel ik.

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ons jongste lid is jarig en dat vieren we graag.

 Daar ons Rootskoor al in 1995 is opgericht en veel leden er helemaal aan verknocht zijn geraakt is het niet zo vreemd dat de gemiddelde lee...