zaterdag 16 januari 2016

Seizoenstart Roots.

Het is vrijdagavond 15 januari 2016 en we gaan weer beginnen met het nieuwe koorseizoen.
Eerst is het nog wat stil in de zaal.
Terwijl in de bar van Djoj inmiddels veelvuldig en wangvullend het nieuwe jaar wordt toegewenst.
Dat alles bij een kopje thee.
En zo'n vers uit de oven zelf gebakken cake,waarvan de geur alleen al iedereen doet watertanden.
In het plastic, zo legt Thea mij later uit, zitten samengeperste dadels met noten zonder toevoeging. Ik mag er zelfs een stukje van afknabbelen.
Een aanrader.
En dan is het zo ver. 
Onze dirigent, met wie het heel goed gaat, doet ons een aantal verstrekkende poweryoga- oefeningen voor, die wij min of meer proberen te imiteren.
Dat maakt ons heel los zodat we ons heerlijk kunnen uitdansen op Angolese muziek van Waldemar Bastos. Iedereen wordt er vrolijk van. 
Iets dat onze dirigent graag vastlegt.
Na een Franse canon over vuur en blauwe lucht en nog een ander lied komen we bij een studiemoment: "Aller Auge warten auf dich, Herre". En dat doen we...........onze ogen richten op Herbert. Gelukkig gaan we niet verder dan "dein milde Hand", want het Zuid Afrikaans volkslied wacht op ons.
Na een korte wat langere pauze is het tijd voor de groepsfoto. Omdat we er allemaal op willen is Peter bereid deze taak op zich te nemen.
Iedereen is natuurlijk blij dat hij of zij op de foto mag en er wordt zelfs gezongen.
Het resultaat is er dan ook naar.
Dan zingen we nog een Aza Lazem, een Rhythm of Life en nog veel meer, waarna we afsluiten met een Irish Blessing, die passanten in de gang stil doet staan om met gesloten ogen te luisteren.
The Voice of Roots.
Als dat niet mooi is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tibie Poem van Mockranjac.

Na de pauze gaan we even de grote ruimte van de Hoflaankerk in. Daar is een grootse akoestiek en die willen we even   verkennen met Tibie P...